Torsdag 24. mars skal vi besøke Rørosmeieriets nye Opplevelsesmeieri kl. 17:30.
Her får vi omvisning, smaksprøver og et innblikk i hvordan Rørosmeieriet går i bresjen som landets fremste på økologisk produksjon.
Slow Food Røros har jobbet for at tjukkmjølka har kommet på lista over Ark of Taste.
Her får vi ser hvor den blir produsert!
Det blir også anledning til å handle fra den unike meieributikken.
Etterpå kjører vi videre til Galåvolden gård. Her var vi som nystartet Slow Food lag for 10 år siden, og mye har skjedd på Galåvolden siden den tid!
Det får vi høre om, i tillegg til den unike gårdshistorien, og hvordan de driver i dag med mangfoldig produksjon og produktutvikling
Her venter også en smakfull buffet på oss, med de fleste av Gåalåvoldens varer; ulike typer oster i ulike lagringer, geleer, pølser, tørkakjøtt, egg, marengs, vafler, pannekaker, flere av deres spesielle iser og selvfølgelig litt tilbehør samt kaffe.
Samlet pris for både omvisning med smaksprøver hos Rørosmeieriet og buffet hos Galåvolden gård, er 450 kr for medlemmer og 490 kr for ikke-medlemmer.
Påmelding innen 14.mars til admin@slowfoodroros.no
Oppmøte med egne biler hos Rørosmeieriet, og vi kjører videre til Galåvolden gård. Påmeldingslista blir sendt alle påmeldte på forhånd, og vi oppfordrer til samkjøring!